Gå til indhold

Nyt fra sygehusbyggerifronten

Hvad er der bl.a. sket på sygehusbyggerifronten den sidste tid i de forskellige regioner. Nedenfor kan du få et kort overblik og mulighed for, at læse mere.

REGION HOVEDSTADEN

En milepæl i byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg er nået. Tirsdag den 9.oktober 2018 blev en ny bygning til førsteklasses forskning, logistik og analyse indviet, og det betyder blandt andet hurtigere svartider på blodprøver, mere patientnær forskning og et langt bedre overblik over leverancer.

Læs mere

Det røde bånd blev klippet og Laboratorie- og Logistikbygningen på Bispebjerg Hospital indviet. Fra venstre er det Anne Jastrup, direktør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Anders Fink-Jensen, professor, Region Hovedstadens Psykiatri og Lars Gaardhøj, regionsrådsmedlem og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe. Foto: Byggeriets Billedbank.

REGION MIDTJYLLAND

Om fem uger flytter 1.500 ansatte fra Risskov til Skejby Det nye Universitetshospital i Aarhus - DNU (Psykiatri), når 20.000 kvm. psykiatrisk hospital indvies. God plads og masser af lys skal øge sikkerhed for personale og patienter.

Læs mere

REGION SYDDANMARK

Rejsegilde i slut september 2018: Sydvestjysk Sygehus voksede med 15.000 kvm. De godt 2000 betonelementer, der skal danne rammerne for sygehusets nye sengebygning, er færdigmonteret – og det skulle markeres med et rejsegilde.

Læs mere

 

Italiensk totalentreprenør skal også bygge de fire klynger på Nyt OUH. Det syddanske regionsråd besluttede i september, at den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera skal bygge de fire klynger på Nyt OUH. Den italienske totalentreprenør kommer derfor til at stå for at bygge næsten hele det nye universitetshospital i Odense, da totalentreprenøren sidste år vandt opgaven med at bygge den første store del af det nye sygehus. Regionsrådet besluttede også i september at indgå en endelig kontrakt med JV CMB/Itinera om opgaven med at bygge denne første del af Nyt OUH.

Læs mere

REGION NORDJYLLAND

En samarbejdsaftale mellem Region Nordjylland, Aalborg Forsyning og Aalborg Portland resulterer nu i etableringen af det mest bæredygtige og effektive fjernkølingssystem i Danmark.

Læs mere

REGION SJÆLLAND

Når Projekt Universitetshospital Køge åbner dørene for de første patienter vil hospitalet være næsten 4 gange større end i dag. Det stiller større krav til fremtidens logistik, når varer transporteres rundt mellem afdelinger. Allerede nu benyttes robotteknologi i Køge, og de får gode erfaringer med, hvordan det kan hjælpe dem på fremtidens sygehus.

Se video her