Gå til indhold

Nyt Hospital Nordsjælland høster værdifulde flytteerfaringer fra Gødstrup

En meget tidlig februarmorgen satte Pernille Olsbro Adamsen kursen mod Gødstrup i Vestjylland. Som sundhedsfaglig programchef skulle hun bruge weekenden på at overvære flytningen til det nybyggede Regionshospital i Gødstrup for at indsamle erfaringer til at flytte Nordsjællands Hospital om få år.

Det er ikke hver dag, man flytter et hospital, men for Pernille Olsbro Adamsen var det faktisk anden gang, hun skulle overvære en hospitalsflytning, da hun også har været involveret i etablering og flytning, da Rigshospitalet skulle indtage deres nyopførte bygning i Nordfløjen i 2020.

Nordsjællandske og vestjyske fællestræk

Både notesblok og kamera blev brugt flittigt til at notere og dokumentere metoder og erfaringer fra flytningen til Gødstrup.

Hospitalet i Gødstrup minder meget om det nye hospital i Hillerød. Det er et barmarksprojekt, hvor man flytter et helt hospital til en hel ny destination, og størrelsen og antal stuer er meget sammenligneligt.

- Flytningen i Gødstrup var en succes, men det blev tydeligt, hvor meget koordination og planlægning, der skal til, og i hvor god tid man skal påbegynde planlægningen. Alt fra lavpraktiske checklister og afkrydsningsskemaer for at sikre, at alt bliver flyttet og lander på de rigtige afdelinger og stuer - til den overordnede logistik og det specialiserede flyttefirma er der planer for, fortæller Pernille Olsbro Adamsen, der er sundhedsfaglig programchef på Nyt Hospital Nordsjælland.

Planlægningen starter nu

På Nordsjællands Hospital begynder detailplanlægningen af flytningen inden for kort tid, selvom flyttebilerne først kommer om flere år.

- Det nye hospital skal fungere fra det øjeblik, patienten ankommer i ambulancen, så det er derfor vi allerede nu arbejder med nye arbejdsgange og tester nye metoder på det gamle hospital, hvor det kan lade sig gøre. Vi vil, i årene der kommer, fortsat have god dialog med Gødstrup, så vi kan lære af deres erfaringer med at indtage et nyt hospital, siger Pernille Olsbro Adamsen.