Gå til indhold

Erfaringer fra psykiatrien i Slagelse

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra byggerierne. Denne gang beretter vi om det nyskabende og innovative kvalitetsfondsbyggeri det ny Psykiatrisygehus i Slagelse. I den kommende tid vil der løbende blive publiceret cases om udvalgte sygehusbyggerier på godtsygehusbyggeri.dk

Innovativ og nytænkende psykiatri 

Alt ved det ny Psykiatrisygehus i Slagelse er nyt. Det er det første psykiatriske sygehus, der er blevet i bygget i mere end hundrede år. Derudover er selve arkitekturen og indretningen nyskabende, da der ikke findes et sammenligneligt byggeri på verdensplan, som tager højde for patienten ved at indtænke lys, kunst og natur, som det er blevet gjort i Slagelse. Ved at sikre patienterne optimale forhold er dette samtidigt med til at skabe et bedre arbejdsmiljø for personalet.

Denne nytænkning i byggeriet er blevet drevet og skabt gennem stort engagement fra psykiatriledelsen samt omfattende inddragelse af alle personalegrupper. 

Casen er blevet udarbejdet af journalisten, Poul Høegh Østergaard, der beskæftiger sig med byggebranchen. Perspektiverne i det psykiatriske sygehus virker lovende og kan være med til at give kortere behandlingsforløb og føre til mindre brug af tvang. 

For at læse om alle overvejelserne bag og forberedelserne forud for forbyggeriet, som de opleves af arkitekten og projektchefen, så kan hele casen om det ny Psykiatrisygehus i Slagelse læses her.

(foto: Karlsson arkitekter / VLA)