Gå til indhold

Fremtidens sygehuse er tilrettelagt efter patienternes behov

Ny kortlægning fra Danske Regioner viser, at der i de nye sygehusbyggerier bliver enestuer til alle patienter

Fremtidens sygehuse er tilrettelagt efter patienternes behov. En ny kortlægning fra Danske Regioner viser, at der i de nye sygehusbyggerier bygges enestuer til alle patienter i nybyggeri. Alle stuer får eget bad og toilet og gode muligheder for at pårørende kan overnatte på stuerne, så patienterne kan få den bedst mulige indlæggelse.

Fagfolk fastslår, at der er flere fordele ved enestuer - blandt andet at man nedbringer risikoen ved infektion under indlæggelse drastisk.

Samtidig giver enestuer bedre muligheder for, at pårørende kan overnatte på stuen og i højere grad følge med i patientens behandling:

- Enestuerne indrettes med en fast ekstra seng, så pårørende uden problemer kan overnatte på stuen. Denne mulighed har været meget efterspurgt fra både patienter og pårørende. Forskning har vist, at pårørende virker tryghedsskabende på den indlagte patient, og samtidig kan de være et ekstra øre, hvis patienten har behov for hjælp til eksempelvis at huske, hvad personalet har sagt, siger Claus Thomsen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

Læs mere om den nye kortlægning i Danske Regioners analysemagasin REGIO her.