Gå til indhold

AUH's nye Forumbygning er åben

Region Midtjylland og AUH har den 7. september slået dørene op for beboere og samarbejdspartnere i den 14 etager høje Forumbygning.

   

Foto: På gruppebilledet ses bagest fra venstre dekan for Aarhus Universitets Health-fakultet Anne Mette Hvas, kunstner Nanna Debois Buhl, senior vice president fra Novo Nordisk Martin Ridderstråle, kunstner Fredrik Tydén og biskop Henrik Wigh-Poulsen. Forrest 1. næstformand i regionsrådet Hanne Roed og diabetespatient og studerende Xenia Kuhn. Foto: Tonny Foghmar

Region Midtjylland og AUH har den 7. september slået dørene op for beboere og samarbejdspartnere i den 14 etager høje Forumbygning.

Byggeriet samler funktioner fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus og Folkekirken. Det er en bygning, som fremmer forskning på tværs af fagområder og en række andre funktioner, der skal skabe optimale forhold for såvel patienter som pårørende.

- Forum fuldender udvidelsen og fremtidssikringen af Aarhus Universitetshospital som et fyrtårn for forskning og hospitalsbehandling på højeste niveau. Forum er et unikt hus, hvor stærke fællesskaber og godt samarbejde er grundstenen for arkitekturen, siger Hanne Roed, 1. næstformand for Regionsrådet.

Ved åbningen deltog Hanne Roed sammen med blandt mange andre dekan for Aarhus Universitets Health-fakultet Anne Mette Hvas, senior vice president fra Novo Nordisk Fonden Martin Ridderstråle, biskop Henrik Wigh-Poulsen og hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Kunst og fordybelse

Bygningen rummer forskningsfaciliteter, behandlings- og prøvetagningsrum samt Steno Diabetes Center Aarhus, som råder over de nederste etager. Novo Nordisk Fonden står sammen med de danske regioner og Grønlands selvstyre bag specialiserede Steno Diabetes Centre i de største byer i Danmark og Grønland.

Bygningen har også tre rum til kirke, ro og fordybelse, som er åbne for patienter fra både AUH og AUH psykiatrien. Bag den kunstneriske og arkitektoniske udformning står den nu afdøde billedhugger Ingvar Cronhammar. Indretningen af de tre rum til tro og fordybelse er således Cronhammars sidste værk. Salling Fondene har doneret rummene til AUH og Folkekirken.

- Det ligger Salling Fondene på sinde, at kirke, tro og fordybelse har smukke rammer, også når man står i en særlig sårbar situation som patient eller pårørende på Aarhus Universitetshospital. Derfor har vi støttet Cronhammars kunstneriske og arkitektoniske udformning af et kirkerum, et stillerum og et refleksionsrum, som er en del af den kommende Forum bygning, fortæller Karin Salling, næstformand i Købmand Herman Sallings Fond.

Gæsterne kunne ved åbningen også se kunstværker af Fredrik Tyden i Forumparken og Nanna Debois Buhl, som har et stort væk indenfor i bygningen.

Flere gæster tog turen op til 14. etage på gåben, da der blev kø ved elevatorerne. Bygningens øverste tre etager rummer nemlig et patienthotel med panoramaudsigt over byen og landskabet omkring hospitalet.

- Det er den bedste behandling til patienterne, der er udgangspunkt for alt, hvad der foregår i huset. Men det er også en historisk dag for medarbejdere på AUH, fordi de sidste mursten i kvalitetsfondsbyggeriet er lagt, og hospitalet har fået et markant samlingspunkt. Sidst men ikke mindst får patienthotellet en af de bedste udsigter i Aarhus, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

 

Seneste nyheder

Læs mere

Ny projektdirektør til Region Nordjylland

Asger Schou er udpeget som projektdirektør i Region Nordjylland og får som hovedopgave de næste tre år at styre og færdiggøre Hospitalsbyen i Aalborg Øst. 2024 markerer en ny fase i Nordjyllands største byggeprojekt til dato, når Region Nordjylland overtager alle dele af byggeriet og herefter har fokus på indflytning og åbning.

Læs mere