Gå til indhold

Nyt Hospital Glostrup

Regionalt finansieret

Fase 0
Visions­fase, idé­oplæg, udbud af rådgi­vere
Fase 1
Program­oplæg
Fase 2
Bygge­program
Fase 3
Projekt­forslag
Fase 4
Projek­tering
Fase 5
Udbud og kon­trakt
Fase 6
Udførelse
Fase 7
Afleve­ring og drift
Projektperiode
2011-2022
Projektsum
0,9 mia. kr. (20-pl)
Center- og projektdirektør Morten Christiansson

På Rigshospitalet - Glostrup bliver der bygget et nyt neurorehabiliteringshus, der skal skabe rammerne for den bedste pleje, behandling og genoptræning af patienter med skade på hjerne og i rygmarv fra hele Østdanmark.

Neurorehabiliteringshuset skaber god plads til genoptræning af patienter med sine 125 enestuer fordelt på 25.000 m2. Herudover vil udendørs træningsarealer og forskellige værksteder give gode muligheder for at variere hverdagen. Det nye hus skal rumme alle livets aspekter fra ro og privatliv til snak og fællesskab, selvfølgelig kombineret med den bedste behandling og genoptræning.

Fremtidens rehabiliteringshus skal levere en behandling, hvor patienter, pårørende og personale arbejder sammen om det fælles mål at bringe patienten tilbage til så normalt et liv som muligt. Samtidig skal huset være med til at udvikle og understøtte faglig ekspertise og viden indenfor neurorehabilitering på højt niveau både nationalt og internationalt.

Nyt Hospital Glostrup

Rådgivere

Bygherrerådgiver: Rambøll

Totalrådgiver: AART Architechts A/S og Nordic – Office of Architecture 

Underrådgivere: Marianne Levinsen Landskab ApS.; Harde Larsen Rådgivende Ingeniører A/S; Buro Happold ApS samt Alectia A/S

Neurorehabiliteringshuset på Nyt Hospital Glostrup set ude fra hospitalets park
Neurorehabiliteringshuset set fra hospitals park. (Se større billede)
Indgangen til neurorehabiliteringshuset
Ankomsten ved fremtidens Neurorehabiliteringshus (Se større billede)
P-huset på Nyt Hospital Glostrup set ude fra
Nyt P-Hus indviet i december 2014 (Se større billede)
Luftfoto af Nyt Hospital Glostrup og neurorehabiliteringshuset
Glostrup Hospital og fremtidens Neurorehabiliteringshus (Se større billede)
Det nye neurorehabiliteringshus og dets grønne udendørsarealer
Det nye Neurorehabliteringshus (Se større billede)