Gå til indhold

Rekordmange danskere tog til Åbent Hospital 2019 landet rundt

Over 21.000 danskere tog søndag d. 1. september imod regionernes invitation til at opleve en perlerække af de nye hospitaler, som bygges og ombygges frem mod 2025. Deltagertallet er rekord for de tre år, regionerne har holdt Åbent Hospital. Sæt allerede nu kryds i kalenderen næste år den 6. september, hvor der igen afholdes Åbent Hospital.

Åbent Hospital 2019 blev en festlig dag, hvor de fem regioner i samlet flok viste alle nysgerrige, hvilken forskel de nye hospitaler kommer til at gøre for danskerne, når de har brug for behandling på hospitalet.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, siger:

”Regionerne kan være stolte over det rekordstore besøgstal. Det glæder mig, at så mange danskere havde lyst til at bruge en søndag sammen med sundhedsvæsenet. Vi er midt i en rivende udvikling, hvor vi indfører ny teknologi, samler specialisterne og skaber bedre fremtidssikrede rammer for patienter og personale på de nye hospitaler. Alt i alt skal det give en bedre behandling og mere sammenhæng for den enkelte patient.”

Hemmelige tunneller og smarte ambulancer

Vi plukker fra de mange oplevelser for store og små fra landets byggepladser:

I Region Midtjylland på Aarhus Universitetshospital var det muligt at opleve en af de 8.898 enestuer, regionerne bygger i disse år. På Nyt Aalborg Universitetshospital i Region Nordjylland stak nysgerrige hovedet ind i en ambulance, hvor behandlingen starter i dag, mens andre hørte nærmere om den store serviceby med køkken og sterilcentral og logistik, der får hospitals-hjulene til at løbe rundt. I Region Syddanmark på skadeklinikken på Sygehuset i Tønder fik store og små få lagt gips, eller så, hvordan blod og urin tager sig ud i et mikroskop. I Region Sjælland på Sjælland Universitetshospital, Køge spadserede nysgerrige danskere direkte ind i en fuldstørrelse model af en operationsstue. I Region Hovedstaden var der rundvisning på Nyt Hospital Bispebjerg, hvor man blev klogere på alt fra fredet arkitektur til kunst, helende haver og hemmelige tunneller.

Og sådan fortsatte det derudaf på i alt 17 sundhedsbyggerier landet rundt.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen næste år den 6. september, hvor der igen afholdes Åbent Hospital.

Læs mere om de nye hospitalsbyggerier på: