Gå til indhold

Status fra sygehusbyggerierne

Den sidste tids aktivitet på sygehusbyggerifronten indbefatter to udbud, to indledende bud på byggeri og et opstart af byggeri. Det ene udbud er fra Sjælland Universitetshospital i Køge og det andet på Akuthuset på Bispebjerg Hospital. Derudover har Nyt Nordsjælland Hospital modtaget to indledende tilbud på byggeriet af det nye superhospital og vartegnet Forum, som skal samle Aarhus Universitetshospital har fået grønt lys fra Regionsrådet.

Udbud fra to byggeprojekter 

Sjællands Universitetshospital i Køge 

Byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge nærmer sig. Den næststørste entreprise på ca. 11.500 m2 kom i udbud februar 2019. Bygningen skal rumme alle laboratoriespecialer og avanceret scannerafsnit.
 
Når det nye hospital står klar i Køge i 2024 samles de regionalt specialiserede behandlinger her. Dette kræver dog at blandt andet, at flere scanningerne og laboratorieanalyser kan gennemføres på matriklen. Derfor opføres nu dette laboratoriehus samtidig med en større udvidelse af scannerafsnittet i Køge.
 
Byggeriet sættes i gang allerede nu for at kunne sikre, at de rette faciliteter er på plads, inden de store indflytninger af patienter i 2024.
 
"Et laboratoriehus er en teknisk kompleks funktion, så ibrugtagningen tager længere tid end en sengebygning. Hvis de diagnostiske specialer ikke er på plads, før nye patientkategorier kommer til Sjællands Universitetshospital Køge, vil vi ikke kunne sikre dem strømlinede forløb med en hurtig udredning", forklarer projektdirektør Helle Gaub.
 
Læs mere

Billede: "En kommende totalentreprenør forpligter sig til at samarbejde med os om at få bygget et nyt hospital på den mest skånsomme måde for patienter og medarbejdere,” siger projektchef Lene Stevnhoved.

Akuthuset på Bispebjerg Hospital

Byggeriet af Akuthuset på Bispebjerg Hospital er nu sendt i udbud, og i slutningen af 2019 bliver det afgjort, hvem der skal bygge nye, unikke rammer for fremtidens patientbehandling på det historiske hospital. Opgaven udbydes som en totalentreprise med forhandling, hvilket giver bygherreorganisationen mulighed for at gå i dialog med de bydende. Det skal blandt andet give entreprenørerne en bedre forståelse for opgavens karakter, og dermed minimere risiko i projektet.
 
Læs mere

Nyt Nordsjælland Hospital - Entreprenører har budt på byggeriet

Nyt Hospital Nordsjælland har modtaget to indledende tilbud på byggeriet af det nye superhospital. Nu starter forhandlingerne, inden et endeligt tilbud gives i maj. De to tilbud kommer fra hhv. NCC og det østrigsk-italiensk joint venture Rde-VSG på hovedentreprisen i byggeriet af Region Hovedstadens nye superhospital i Nordsjælland. NCC er blandt Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder, mens Rde-VSG er et østrigsk-italiensk joint venture mellem Rizzani de Eccher og Vamed, der er specialiseret i byggerier til sundhedssektoren. Når tilbuddene er blevet analyseret, så starter forhandlingerne. Planen er, at entreprenørerne giver deres endelige tilbud i maj, hvorefter vinderen udpeges. Første spadestik forventes til sommer.

Læs mere

Billede: Visualisering af Forum udarbejdet af firmaerne KPC, LINK Arkitektur, SWECO og SLA.

Forum - den sidste store brik i samlingen af Aarhus Universitetshospital

Byggeriet af den 14 etager høje bygning, som får navnet Forum skal blive Universitetshospitalets naturlige samlingspunkt. Byggeriet har fået grønt lys fra Regionsrådet og holdet kommer til at bestå af entreprenørfirmaet KPC, LINK Arkitektur, ingeniørfirmaet SWECO og arkitektkontoret SLA.

Vartegnet Forum kommer til at rumme patienthotel og en række andre funktioner, der skal skabe optimale forhold for såvel patienter som pårørende. Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet og Folkekirken, som bl.a. skal fremme en forskningskultur på tværs af fagområder og interessenter.

Læs mere