Gå til indhold

15 nye hospitaler inviterer til Åbent Hospital

Søndag d. 1. september kan du få en forsmag på fremtidens hospitaler, når regionerne inviterer indenfor på 15 nye og ombyggede hospitaler. Det sker til den fælles begivenhed på tværs af alle fem regioner: ”Åbent Hospital 2019”.

For tredje år i træk kan danskerne opleve flere af de 43 nye sygehusbyggerier, som skal stå færdige i 2025 for at give danskerne et fremtidssikret sygehusvæsen. Sidste år greb 13.000 danskere chancen for at opleve byggeprojektet, som er det største i Danmark i knapt 1000 år.

I år åbner 15 hospitaler på kryds og tværs af landet samt to sundhedshuse dørene - sundhedshusene er vigtige bindeled mellem de regionale, kommunale og andre sundhedstilbud.

Stephanie Lose: Få et indblik i fremtidens sundhedsvæsen

Forskning, behandling og specialer samles på de nye hospitaler, hvor patienter og personale har været involveret i byggeprocessen. På dagen kan du få et indblik i byggeriet og de mange tanker bag, uanset om det handler om teknologi, forskning, logistik, wayfinding eller den nyeste behandling.

- Det gør mig stolt, at de mange hospitaler på samme dag i alle fem regioner åbner dørene for danskerne. Til Åbent Hospital kan alle få et indblik i fremtidens sundhedsvæsen, hvor den specialiserede behandling er samlet, og nye akutmodtagelser er etableret, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Hospitalsklovne eller kaffe-kage med politikere

På Nyt Odense Universitetshospital kan du snuppe en kop gratis kaffe og kage med regionsrådspolitikere og på Den Nye Retspsykiatri Sct. Hans kan du få indblik i helende arkitektur alt sammen i grønne omgivelser, der indbyder til picnic.

- Åbent Hospital er chancen for at komme bag scenen på fremtidens hospitaler, hvor blodprøver suser i rør i væggene, robotter klarer det kedelige, det tunge og det svære, så personalet kan blive aflastet, og hvor der er enestuer, måske med en seng til en pårørende, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Tjek programmet, som er for hele familien. Flere steder er der hospitalsklovne eller måske åben ambulancevognpark. Alle steder kan du møde sundhedsvæsenets dygtige og dedikerede personale, som er rygraden i byggeriet og i vores sundhedsvæsen hver eneste dag.

Læs mere:

 

Danmarkskort med oversigt for de åbne hospitaler i danmark pr. 1. september 2019