Gå til indhold

Nyt Hospital Herlev er nu taget i brug

​Søndag den 20. juni flyttede de første indlagte patienter ind i det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center på Herlev Hospital, og den nye akutmodtagelse slog dørene op.

21.06.2021

Der var aktivitet fra morgenstunden da Herlev Hospital søndag åbnede den nye akutmodtagelse og flyttede de første indlagte patienter fra det eksisterende hospital til det nybyggede Akuthus og Kvinde-Barn-Center. Godt seks timer senere var dagens flytning af patienter vel overstået og de nye, lyse og imødekommende rammer taget i brug

Og det glæder regionsrådsmedlem og formand for Nyt Hospital Herlevs politiske følgegruppe, Randi Mondorf (V), at patienter og pårørende nu kan bydes inden for i de nye rammer.

- Vi vil have et sundhedsvæsen, hvor der er mere plads til og fokus på den enkelte patient. Patienterne skal føle sig set og taget godt imod, når de træder ind ad døren på hospitalet. Det er vores vision for fremtidens sundhedsvæsen, og det er Nyt Hospital Herlev et godt eksempel på med ensengsstuer og den nye akutmodtagelse, hvor specialisterne kommer til patienten, siger Randi Mondorf (V).

Flytning fra morgenstunden

I tiden op til flytningen af patienter er Akuthuset og Kvinde-Barn-Centeret blevet gjort klar med både indretning og udstyr, så det var parat da den nye Akutmodtagelse slog dørene op klokken 5.00. Flytningen af patienter fra det eksisterende hospital begyndte klokken 7.00, hvor de første patienter fra børneafdelingen blev kørt i hospitalssenge til de nye rammer i Kvinde-Barn-Centeret. Over 300 medarbejdere var aktivt involveret i flytningen på dagen for at sikre at den forløb trygt og patientsikkert. I alt flyttede de nøje forberedte transporthold, bestående af portører, sygeplejersker og læger, 83 patienter i løbet af søndagen.

En stor dag

- Det er en stor dag for både patienter og vores medarbejdere, at vi nu har taget de nye rammer i brug. Det er noget vi har set frem til længe, og jeg er rigtig glad for at patientflytningen, som er en kompleks opgave, gik helt efter bogen, og at den kæmpeindsats, som alle involverede har lagt i at blive klar, nu har båret frugt. Indflytningen i de nye, moderne og imødekommende bygninger vil understøtte vores ambition om at alle oplever sig godt behandlet, siger vicedirektør Lisbet Ravn.

Planlægningen og udførelsen af flytningen er sket i samarbejde mellem erfarne folk fra en række faggrupper på hospitalet og det canadiske firma Health Care Relocations, som har arbejdet med hospitalsflytninger i hele verden.

Det sker i de nye bygninger

De to nye bygninger rummer blandt andet akut- og børnemodtagelse, fødegang, børneafdeling og næsten 300 ensengsstuer med eget bad og toilet.

I første omgang er det Akutmodtagelsen, Afdeling for Børn og Unge, Afdeling for Mave-, Tarm- og Leversygdomme samt Sengeafsnit for Infektionssygdomme og Ældresygdomme, der er flyttet ind i de nye bygninger.

Den 11. september følger Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler, Behandling af Nyfødte, Operationsgang, Opvågning og Intensiv Behandling.

Læs mere om Nyt Hospital Herlev her

Yderligere informationer  

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk