Gå til indhold

COVID-19: Byggeriet fortsætter med skærpet coronafokus

Coronakrisen har udløst en række forholdsregler i det danske samfund for at hindre smittespredning af COVID-19. På byggepladsen til Ny Retspsykiatri Sct. Hans fortsætter produktionen således under hensyn til de forholdsregler, som sundhedsmyndighederne udmelder.

Bygherre har sammen med byggeledelse og entreprenører taget en lang række forholdsregler for at begrænse smitterisikoen og for at opretholde en sikker byggeplads.

- Vi har sammen med byggeledelse og entreprenører lavet en handleplan for implementering af de tiltag, som byggeriets parter og Sundhedsstyrelsen har udmeldt, så vi på bedste vis kan fortsætte arbejdet på byggepladsen under de skærpede arbejdsforhold, udtaler Kim Sander, som er projekt- og driftschef i Region Hovedstadens Psykiatri.

Alle tænkelige forholdsregler

Håndværkerne er informerede om at holde behørig afstand til hinanden arbejdsdagen igennem. Byggeledelsen vejleder både danske og udenlandske medarbejdere på syv forskellige sprog om sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med COVID-19.

Der er opstillet flere skurvogne, så man kan imødekomme, at medarbejderne ikke kommer for tæt på hinanden. Der er opsat håndsprit-dispensere og mobile håndvaske med koldt vand op ved skurvogne og på selve byggepladsen på udvalgte steder, og sundhedsmyndighedernes anbefalinger indskærpes. Rengøring af skurvogne er intensiveret, og alle berøringsflader bliver desinficerede dagligt.

Frokostpausen opdeles, så mindre grupper spiser frokost skiftevis med god plads folk imellem omkring bordet. Møder afholdes så vidt muligt via Skype. Hvis fysiske møder er absolut nødvendige, begrænses antallet af deltagere, og der sikres behørig afstand mellem deltagerne, og allerhelst afholdes møder i fri luft, hvis vejret tillader det.

Region Hovedstadens Psykiatri fastholder den faste bemanding på byggesagen, men medarbejdere, der kan arbejde hjemmefra, gør det i videst muligt omfang.