Gå til indhold

Nyt Hospital Nordsjælland

Kvalitetsfondsbyggeri

Fase 0
Visions­fase, idé­oplæg, udbud af rådgi­vere
Fase 1
Program­oplæg
Fase 2
Bygge­program
Fase 3
Projekt­forslag
Fase 4
Projek­tering
Fase 5
Udbud og kon­trakt
Fase 6
Udførelse
Fase 7
Afleve­ring og drift
Projektperiode
2010 - 2024
Projektsum
4,6 mia. (19 PL)
Projektdirektør Henrik Schødts

Borgerne i Nordsjælland får et helt nyt hospital tænkt og bygget fra bunden. Hospitalet bygger på helende arkitektur og er formet som en firkløver for at skabe skabe kortest mulige gåafstande til centrale funktioner og udsigt til naturen.

Hospitalet kommer til at ligge på en naturgrund i den kommende bydel Favrholm i Hillerød og forventes indflytningsklart i 2024. Hospitalet bygges med en fælles akutmodtagelse og ca. 570 énsengsstuer. Funktionel arkitektur og organisering af hospitalets funktioner skal tilbyde patienter, pårørende og medarbejdere rammer, som understøtter best practise inden for såvel behandling som uddannelse og forskning.

Arkitekturen holdes i en menneskelig skala, så hospitalet virker venligt og imødekommende, og tilpasses det smukke landskab.

På sit højeste sted er hospitalet fire etager højt. Designet er fleksibelt og kan tilpasses udviklingen. Samlet set bliver byggeriet på ca. 118.000 m2.

Nyt Hospital Nordsjælland

Rådgivere

Bygherrerådgiver: Cowi A/S

Totalrådgiver: Rådgiverteam bestående af Herzog & de Meuron, Basel Ltd. og Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S

Underrådgivere: Rambøll UK, Rambøll DK, MOE A/S, Vogt Landscape Architects og Henrik Jørgensen Landskab

Nyt Hospital Nordsjælland set fra fugleperspektiv
Hospitalet bliver bygget på en naturgrund i den kommende bydel Favrholm og er tegnet af de schweiziske arkitekter Herzog & de Meuron og danske Vilhelm Lauritzen Arkitekter. (Se større billede)
Træfacaden af Nyt Hospital Nordsjælland
Hospitalet bliver beklædt med træ for at skabe en imødekommende atmosfære. (Se større billede)
Udsnit af lobbyområdet på Nyt Hospital Nordsjælland
En fælles indgang skal gøre det enkelt for patienten at finde vej. Her ses et udsnit af lobbyområdet ved sengeafdelingen. (Se større billede)
Illustration af patientstue på Nyt Hospital Nordsjælland
Patientstue som i øjeblikket testes som mock up på Nordsjællands Hospital. (Se større billede)
Forhallen på Nyt Hospital Nordsjælland med kig ud til hospitalets gårdhaver
Forhal med udsyn til centrale gårdhaver (Se større billede)